loading

A mi szolgáltatásunk

a te legvadabb álmaid

A találkozás

Előre egyeztetett időpontban a kaposújlaki reptéren találkozunk. Az ejtőernyős üzemben előfordulnak időbeli csúszások és előre nem látható időjárási körülmények. Minden változásról időben tájékoztatunk.

service
line
service

A felkészülés

Kezdődik. Elmondjuk, hogy az ugrás miként fog lezajlani, az ugrás során mi történik és mit várunk el tőled közben. Ne aggódj, ezek apró dolgok csupán. Az ugráshoz biztosítunk számodra ruhát és szemüveget.

line

Gépre ...

Együtt megyünk a géphez és az emelkedés végéig szabadon mozoghatsz, addig nem vagy összekapcsolva a tandempilótával. Az ugrási magasság elérése előtt 5-6 perccel a tandempilóta rögzyti a hevederedet az övéhez, ebben a segítségedre is szükség van. Az ugrási magasság változó, illetve az ugrási pont elérésekor megkezdődnek az ugraások. Nagy gép esetén több ugró van, a tandemugrók a végén ugranak. Az ugrási magasság változó. A Kaposújlaki reptéren 4000 méter.

service
line
service

Kiugrás

Az ejtőernyőzés egyik legnagyszerűbb pillanata, amikor a gépajtóban álltok és belevetitek magatokat a semmibe. A kiugrás nem jár semmiféle kellemetlen érzéssel.

line

A zuhanás

A kiugrás után a tandempilóta egy stabilizálóernyő segítségével teszi irányithatóbbá a zuhanásotokat és csökkenti le a zuhanási sebességet.

service
line
service

Nyitás

A tandem nyitási magassága 1500 méter ezért nem egy erős rántást, hanem egy fokozatosan erősödő húzást fogsz érezni, illetve hason helyzetből függőleges helyzetbe kerülsz és a menetszél is megszűnik. Ekkor már te is látni fogod felettetek a kinyilt színes kupolát.

line

Az ereszkedés

Az ereszkedés során az ernyő nemcsak lefelé, de előrefelé is halad. A tandempilóta két irányítózsinor segítségével tudja megváltoztatni a haladási irányotokat. Ha ki szeretnéd próbálni, csak jelezd a tandempilótának és magad is megtapasztalhatod. A repülés már jóval kissebb sebességű mint a zuhanás, ekkor már a menetszél sem zavarja a beszélgetéseteket.

service
line
service

Földetérés

A földetérés a folyamat utolsó lépése, közben a segítségedre van szüksége a tandempilótának. A tandempilóta a biztonságod érdekében arra kér, hogy húzd fel és fogd meg a lábadat. A földetérés a szél erősségétől függően hosszabb, rövidebb fenéken csúszással végződik.

line

Ugrás után

Ezek azok a pillanatok, amikor a feszültség felszakad és tudatosul benned, hogy valóban zuhantál. Megtapasztaltál egy olyan érzést amit eddig még soha. Ez az élmény része lesz az életednek.

service